Suikerbonen & Snoepgoed

Suikerbonen en Snoepgoed

  • Volledig gamma Vanparys
  • Meer dan 40 kleuren!
  • Alternatief snoepgoed beschikbaar
  • Pringles, Mentos, Mikado, Chocolade
  • Bedrukt snoepgoed zoals koekjes, lollies, etc…

Suikerbonen

Pimpompoentje werkt met Vanparys wat suikerbonen en smarties betreft. Wij halen die rechtstreeks van de fabriek zodat alles steeds vers uit. Hierdoor kunnen we ook het volledige gamma aanbieden zoals chocolade suikerbonen, amandelbonen, smarties, mini smarties, hartjes, zilver en goud parels, Zwitser fruit enz.  In onze winkels kan je alle kleuren zien zodat je de juiste kleur bij je geschenkjes hebt. Hoewel we de meeste suikerbonen kopen op bestelling, hebben we toch een kleine stock beschikbaar in de winkel van de meest gebruikte kleuren.

Daarnaast werken we ook met De Bock indien gewenst. Ook hiervan zijn alle kleuren te bezichtigen in onze zaak.

 

Alternatieven voor suikerbonen

Heb je het niet zo begrepen op suikerbonen? Geen nood! Pimpompoentje biedt u een waaier aan alternatieven aan. Een leuk alternatief zijn onze Yummi snoepjes, kleine snoepjes (niet te zuur) in verschillende kleuren en smaken. De kinderen zijn er dol op en bijgevolg een gegeerd alternatief voor onze klanten. Daarnaast bieden we een wijde waaier aan snoep aan van o.a. Haribo. Meer info over ons snoep vind je op onze speciale pagina. Ook Pringles, chocoladerepen, Mentos enz zijn leuke alternatieven met telkens een originele wikkel of wikkel door u ontworpen.

Keuze genoeg bij PimPomPoentje

 

Suikerbonen Als Traditie

De suikerboon is een ambachtelijke lekkernij die al eeuwenlang behoort tot de rituele feesttraditie. Alles begon met de ontdekking van het suikerbakken. En die ambacht gaat heel ver terug. Al in de oudste historische documenten is er sprake van gesuikerde producten. In Egypte, het Midden-Oosten en China was honing als zoetstof een gegeerd artikel. De Grieken en de Romeinen importeerden de zoete lekkernij uit Perzië. En in de Middeleeuwen werden in Europa de eerste voorlopers van de suikerboon gefabriceerd.

Vandaag de dag is het een wereldwijd gesmaakt geschenkartikel, dat nog steeds het resultaat is van delikaat en nauwkeurig handwerk. Een artisanale traditie die als geen andere de essentie van het leven zelf vervat en die met liefde en plezier door ’s lands allerbeste geboortesuikerbakkers wordt voortgezet.